ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
- νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
- λάδι για το τηγάνισμα
- μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.
Καλή επιτυχία και περίμενω τα σχόλια σας!
- Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
- Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
- Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
- Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
- Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια
Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.
Καλή επιτυχία και περίμενω τα σχόλια σας!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...