Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Για σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα 1/2 μέρος μέλι και 1/2 μέρος σιροπιού γλυκόζης. Επάνω από το σιρόπι ρίχνουμε κανέλα και καρύδι τριμμένο.
- Αν έχουμε φρέσκια μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Για την ζύμωση της ζύμης δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά ζυμωτήριο καθώς το μίξερ έχει πάρα πολλές στροφές.
- Στο σκεύος του ζυμωτηρίου ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, κατόπιν συνεχίζουμε με την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και τα 3/4 του νερού.
- Ξεκινάμε το ζυμωτήριο στην πρώτη ταχύτητα και μετά από 3-4 στροφές ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, κατόπιν επιλέγουμε την 2η ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να λειτουργήσει έως ότου το μείγμα γίνει ένας ενιαίος χυλός.
- Μόλις δημιουργηθεί ο χυλός διακόπτουμε την λειτουργία της μηχανής, αλλιώς η ζύμη δεν θα φουσκώσει. Ο χυλός τοποθετείται σε λεκάνη σε θερμό περιβάλλον (στόφα) μέχρι να διπλασιασθεί έως τριπλασιαστεί ο όγκος της. Την βγάζουμε από την στόφα και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Για το σιρόπι:
Για σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα 1/2 μέρος μέλι και 1/2 μέρος σιροπιού γλυκόζης. Επάνω από το σιρόπι ρίχνουμε κανέλα και καρύδι τριμμένο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...