ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Υλικά:
- Οι ποσότητες σ' εσάς ανάλογα πόσες θέλετε να φτιάξετε.
- Αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Τώρα, αν θέλετε ναχουν ζυμαράκι, κάνετε πιο πηχτό χυλό, προσθέτετε μαγιά ή μπύρα ή ακόμα γάλα και αβγό αν δεν νηστεύετε.
Εμάς μ άρεσε ακριβώς ότι ήταν πολύ τραγανές και δεν νοιώθαμε το ζυμάρι.
- Βάζετε το αλεύρι σε βαθύ μπώλ και ρίχνετε τόσο νερό, όσο χρειαζεται να γίνει ένας αραιότατος χυλός
- Ρίχνετε και το αλατάκι
- Στο μεταξύ βάζετε λάδι σε τηγάνι κι όταν καλοκάψει ρίχνετε κουταλιές απ' τον χυλό.
- Παίρνουν γρήγορα χρώμα. Τις γυρνάτε μια φορά
Τώρα, αν θέλετε ναχουν ζυμαράκι, κάνετε πιο πηχτό χυλό, προσθέτετε μαγιά ή μπύρα ή ακόμα γάλα και αβγό αν δεν νηστεύετε.
Εμάς μ άρεσε ακριβώς ότι ήταν πολύ τραγανές και δεν νοιώθαμε το ζυμάρι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...