Υλικά (για το σιρόπι):
Καλή επιτυχία!
- 3,5 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2,5 φλυτζ. τσαγιού νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
- Χονδροκοπανίζετε την καρυδόψιχα
και την αναμειγνύετε με τη φρυγανιά.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη κανέλα και προσθέτετε το
μείγμα στην καρυδόψιχα.
- Λιώνετε βούτυρο για τα φύλλα. Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το
κόβετε στα τρία. Βουτυρώνετε κάθε φύλλο, βάζετε στην άκρη του
φύλλου γέμιση, διπλώνετε πρώτα τα πλάγια προς τα μέσα και μετά
τυλίγετε σε ρολό.
- Βουτυρώνετε και την επιφάνεια κάθε
φλογέρας και τις τοποθετείτε σε
ταψί.
- Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να
ροδίσουν.
- Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι
για περίπου 8 λεπτά.
- Αφήνετε τις φλογέρες να μισοκρυώσουν. Τις τρυπάτε με πιρούνι σε
2-3 μεριές, τις βουτάτε μέσα στο σιρόπι και τις τοποθετείτε σε
πιατέλα.
- Αφού τις σιροπιάσετε όλες, βράζετε το σιρόπι που έχει απομείνει
για να δέσει πιο πολύ και περιχύνετε τις φλογέρες.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...