ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Υλικά:
- ½ κούπα βούτυρο
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 3 κούπες καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 1 ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 4 αβγά
- 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
- Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λεκανίτσα και προσθέτουμε το καρύδι.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα.
- Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το μείγμα καρυδιού στα αβγά. Την βάζουμε σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (περίπου μια ώρα αλλά αυτό παίζει από φούρνο σε φούρνο).
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα, τη σιροπιάζουμε αφού την αφήσουμε πρώτα να κρυώσει γύρω στα 10 λεπτά. (Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...