Υλικά (για το σιρόπι):
- 800 γραμ. ζάχαρη
- 3 φλυτζ. νερό
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Ξένουμε το κανταΐφι με τα χέρια, τα οποία πρέπει να τα βουτάμε
συνέχεια, σε λιωμένο βούτυρο.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και
προσθέτουμε λίγο-λίγο την καρυδόψιχα, το παξιμάδι και τέλος τα
ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Αφού
τα χτυπήσουμε καλά όλα μαζί, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και τα
χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Χωρίζουμε το φύλλο σε μερίδες, σε κάθε μερίδα βάζουμε 1
κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε καλά. Τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα
σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ40 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο και το
προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω από κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε
δυνατό φούρνο 40’.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και προς το
τέλος του βρασίματος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Το σιρόπι πρέπει να
βράσει μέχρι να μην είναι πολύ αραιό.
- Βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι και όπως είναι ζεστό το
περιχύνουμε με το σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...