ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 300 γραμ. καρύδια τριμμένα
  • 2 αβγά (κρόκους και ασπράδια χωριστά)
  • 2 κουτ. ζάχαρη
  • 4 κουτ. παξιμάδι τρίμμα
  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Υλικά (για το σιρόπι):
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 3 φλυτζ. νερό
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Ξένουμε το κανταΐφι με τα χέρια, τα οποία πρέπει να τα βουτάμε συνέχεια, σε λιωμένο βούτυρο.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο την καρυδόψιχα, το παξιμάδι και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Αφού τα χτυπήσουμε καλά όλα μαζί, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Χωρίζουμε το φύλλο σε μερίδες, σε κάθε μερίδα βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε καλά. Τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ40 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω από κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 40’.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και προς το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Το σιρόπι πρέπει να βράσει μέχρι να μην είναι πολύ αραιό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με το σιρόπι.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ