Υλικά για το σιρόπι:
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 γαρύφαλα
- 2 ποτήρια νερό
- Για να φτιάξουμε την γέμιση, ανακατεύουμε σε μίξερ το ανθότυρο, την κανέλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τις βανίλλιες.
- Ανοίγουμε το μισό φύλλο σε βουτυρομένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε ελαφρά με ενα πινελάκι και την πάνω μεριά του φύλλου.
- Ψήνουμε στους 180° με 200° βαθμούς για 20-30 λεπτά,ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας.
- Το βγάζουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει και ρίχνουμε απο πάνω το καρύδι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...