Εκτέλεση:
- Λιώνετε το ανθότυρο με το πιρούνι και το ανακατεύετε με το 1/3 από τη ζάχαρη.
- Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. (Αν το ανθότυρο ήταν από πριν στο ψυγείο, παραλείπετε αυτό το στάδιο.)
- Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις κόβετε στα δύο και τις βάζετε σε ένα μπολ όπου τις πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ραντίζετε με το χυμό πορτοκαλιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στο κρύο μίγμα του ανθότυρου προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τη σαντιγί και ανακατέψτε ελαφρά να αναμιχθούν.
- Βρέξτε με νερό το εσωτερικό από 6 μικρά μπολάκια (σαν της κρεμ καραμελέ) και γεμίστε τα με το μίγμα.
- Βάλτε τα στο ψυγείο ώστε το εσωτερικό τους να παγώσει και να πήξει.
- Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος: Απλώστε στο πιάτο λίγη σάλτσα από το μπολ με τις φράουλες, ξεφορμάρετε το μίγμα του τυριού και γαρνίρετε περιμετρικά και από πάνω με τις φράουλες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...