Υλικά
  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

    Εκτέλεση

  • Χτυπήστε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
  • Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • Ξαναχτυπήστε το μείγμα για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας αυτή τη φορά το ασπράδι.
    Η γρανίτα είναι έτοιμη αρκεί να την αφήσετε για λίγο ακόμα στην κατάψυξη.

    Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε γρανίτα με άλλα φρούτα (ροδάκινα, βερίκοκα κλπ. ανάλογα με την εποχή και το γούστο σας).

  • ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

    Τζιτζιμπίρα

    Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη. Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη...

    ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

    Γρανίτα με φράουλες

    Υλικά 1/2 κιλό φράουλες 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα χυμό λεμόνι 1 ασπράδι αβγού 1/2 κούπα ζάχαρη Εκτέλεση Χτυπήστε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε...

    ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

    Ginger Beer (τζιτζιμπίρα)

    Υλικά 3-4 μεγάλες φρέσκιες ρίζες τζίντζερ (πιπερόριζα) χυμό 2 γλυκολεμονιών (λάιμ), (ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού από λεμόνι, ανανά ή γκρέηπφρουτ) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας νερό...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ