Εκτέλεση:
- Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές
- Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 5
χιλιοστών
- Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο
- Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και
ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει
- Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα
- Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Σερβίρετε με σαντιγί
Αποξήρανση φρούτων
Η αποξήρανση των φρούτων εξαρτάται πολύ από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και την καλή κυκλοφορία του αέρα. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι φρέσκα και καλογινωμένα, ώριμα. Αν πρόκειται για...
Φρούτα Μεθυσμένα
Υλικά: 3 μήλα 3 αχλάδια σφιχτά 2 νεροπότηρα κρασί ξηρό κόκκινο 1 νεροπότηρο ζάχαρη λίγο χυμό λεμονιού 1 κομμάτι κανέλα μερικά καρφάκια γαρίφαλο αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) σαντιγί για...
Γλυκό του κουταλιού - σύκο
Υλικά: 2 κιλά ώριμα σύκα, προτιμητέα άσπρα 1/5 κιλό ζάχαρη 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο λίγη βανίλια (ένα χαρτί) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν....