ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΗΛΑ ΜΕ ΜΠΡΙ ΣΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΟΦΥΛΛΟ

 

Υλικά:
  • 4 μήλα
  • ζάχαρη, κανέλα
  • πιπερόριζα
  • 3 φύλλα μπακλαβά
  • τυρί Brie
Εκτέλεση:
  • Καθαρίστε τα μήλα και αφαιρέστε τους σπόρους με το ειδικό coup pat.
  • Κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη, κανέλα και ελάχιστη πιπερόριζα (τζίντζερ).
  • Βουτυρώστε τα φύλλα του μπακλαβά, μοιράστε τα σε 4 τετράγωνα και τοποθετείστε στο κέντρο τους από 2 ροδέλες μήλο.
  • Βάλτε μια φέτα τυρί Brie γύρω στα 100 γραμάρια και δέστε τα φύλλα σαν μπουκέτο.
  • Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό συνοδευμένο με παγωτό βανίλιας.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ