ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΡΥΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

 

Υλικά:
  • 125 γρ. πουρέ κάστανου (υπάρχει και έτοιμος)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φύλλο ζελατίνα
  • 5 ασπράδια αβγών
  • 6 μαρόν γλασέ
  • ζάχαρη για γαρνί
Υλικά (για τη σάλτσα)
:
  • 250 ml γάλα
  • 3 κρόκοι
  • 75 γρ. πραλίνα αμυγδάλου ή φουντουκιού
  • 25 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Τα λιώνουμε καλά με πηρούνι και τα βάζουμε τον πουρέ σε αντικολλητικό κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα ανακατεύοντας
  • Βυθίζουμε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει
  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους, 10 γρ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα του κάστανου. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 3-4' μέχρι να δέσει η κρέμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς
  • Στραγγίζουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στην κρέμα κάστανου με κινήσεις κυκλικές. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 κυκλικά φορμάκια και τα παγώνουμε
  • Αναμειγνύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και την πραλίνα σε μπολ. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε καυτό στο προηγούμενο μίγμα. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα μέχρι να δέσει
  • Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τα μαρόν γλασέ

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ