ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
FONDUE ΤΥΡΙΩΝ
Υλικά:
- 800 γραμ. τυρί για fondue
- 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
- 375 ml λευκό ξυρό κρασί
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψωμί σε κύβους
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείβουμε με αυτή το σκεύος του φοντύ. Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος. Αναμειγνύουμε προσεκτικά το μείγμα του ειδικού τυριού για φοντύ, με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λειώσει. Προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας. Σερβίρουμε αμέσως. Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μείγμα να κοχλάσει ελαφρά. Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...