ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
FONDUE ΤΥΡΙΩΝ

 

Υλικά:
  • 800 γραμ. τυρί για fondue
  • 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
  • 375 ml λευκό ξυρό κρασί
  • 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ψωμί σε κύβους
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείβουμε με αυτή το σκεύος του φοντύ. Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος. Αναμειγνύουμε προσεκτικά το μείγμα του ειδικού τυριού για φοντύ, με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λειώσει. Προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας. Σερβίρουμε αμέσως. Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μείγμα να κοχλάσει ελαφρά. Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού.
Συμβουλή: Το φοντύ μπορεί να ετοιμαστεί και στο τραπέζι. Αν χρησιμοποιείτε πήλινο σκεύος, φροντίστε να τοποθετήσετε έναν αλουμινένιο δίσκο (ή κάτι τέτοιο) ανάμεσα στο σκεύος και το καμινέτο έτσι ώστε η θερμότητα να απλώνεται ομοιόμορφα. Αυτό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο στη παρασκευή του και είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο κρασί.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ