Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί μέλισας.
Το καλό αυγοτάραχο έχει πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και αλμυρή και πικάντικη γεύση. Ειναι καπως λιπαρό και υποχωρεί ευγενικα. Οσο περνάει ο καιρός, ξηραίνεται και γίνεται όλο και πιο πικρό. Το κακό αυγοτάραχο είναι συνήθως σκουριασμένο στο χρώμα, σκληρό και στεγνό. Αν δεν γνωρίζετε, αποφύγετε να πάρετε ότι αυγοτάραχο βρείτε (πολλά εισάγονται από το εξωτερικό). Προτιμήστε το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, είναι πολύ καλό.

Για να το σερβίρουμε το κόβουμε σε φέτες, το καθαρίζουμε από το κερί, ή το παρουσιάζουμε ανοιγμένο ώστε να καταλάβουν οι καλεσμένοι μας ότι το κομμάτι με το κερί δεν το τρώμε.
Πίνεται σκέτο με τσιπουράκι.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ