ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 1 αβγό (τον κρόκο μόνο)
- 2 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. (Προσοχή η κατσαρόλα δεν είναι πάνω στη φωτιά).
- Μόλις διαλυθεί το αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία (εδώ αρχίζει ο Γολγοθάς της κάθε νοικοκυράς που αποφασίζει να κάνει κάτι με μπεσαμέλ).
- Αρχίζετε να ανακατώνετε τα υλικά στην κατσαρόλα ασταμάτητα και προς μία φορά ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (ως προς το μέγεθος πήξης). Μόλις πήξει την αφαιρείται από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν προσθέσετε το αυγό (για να μην τηγανιστεί πάνω στην μπεσαμέλ) και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...
Σάλτσα για μπάρμπεκιου
Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...