ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

 

Υλικά
  • 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • λίγο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο.
  • Οταν περάσει το μισάωρο και βγάλετε τη φέτα από το ψυγείο, τη σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τρίβετε τη φέτα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Τη χτυπάτε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
  • Προσθέτετε και το ούζο και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά χτυπώντας τα.
  • Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
  • Πριν να το σερβίρετε, ραντίστε το με λίγο λάδι από πάνω.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστές λιβανέζικες πίτες, φέτες ντομάτας και αγγουριού.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ