ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΟΥΖΟ
Υλικά
- 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- λίγο τριμμένο πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση
- Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο.
- Οταν περάσει το μισάωρο και βγάλετε τη φέτα από το ψυγείο, τη σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρίβετε τη φέτα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Τη χτυπάτε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
- Προσθέτετε και το ούζο και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά χτυπώντας τα.
- Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
- Πριν να το σερβίρετε, ραντίστε το με λίγο λάδι από πάνω.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστές λιβανέζικες πίτες, φέτες ντομάτας και αγγουριού.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...