Ετσι, στέκεται με κάποιο τρόπο πάνω στα φύλλα της σαλάτας, ειδικά μάλιστα όταν περιέχει και μουστάρδα.
Παρασκευάζεται με τη λογική της μαγιονέζας. Το αλατοπίπερο μπαίνει από την αρχή, δηλαδή, με το ξίδι και το λάδι προστίθεται σιγά σιγά και σε συνεχή ροή ώστε να μην "κόψει".
Την ετοιμάζουμε πάντα την τελευταία στιγμή και περιχύνουμε με αυτή τις πράσινες σαλάτες μας πριν τις σερβίρουμε στο τραπέζι. Αν μείνει πολλή ώρα στο μπωλ που την ετοιμάσαμε χωρίς να τη βάλουμε στη σαλάτα, θα "κόψει".
Ταιριάζει πολύ με πράσινες σαλάτες, κρύα λαχανικά, κρύα βραστά κρέατα κλπ.
Δεν φυλάσσεται στο ψυγείο όπως η μαγιονέζα, γι'αυτό φτιάξτε όση ακριβώς θα χρειαστείτε.
Πώς τη φτιάχνετε: (από το βιβλίο "οι 13 συνταγές της απιστίας")
Ανακατεύετε 2 κουταλιές μουστάρδα Γκρέυ Πουπόν με καλό επιτραπέζιο ξίδι από κόκκινο κρασί.
Μετά, χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι, προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι η βινεγκρέτ να γίνει παχειά και κρεμμώδης.
Αυτή η πολύ δυνατή βινεγκρέτ είναι ιδανική για πράσινες σαλάτες όπως η ρόκα και τα αντίδια.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...