Για την βινεγκρέτ σκόρδου:
- λάδι
- ξύδι βαλσάμικο (περίπου μισή ποσότητα απο το λάδι)
- σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο (κατά βούληση και πάλι, αλλά αν είναι να την σερβίρετε σε κόσμο, μη βάλετε πολύ)
- αλατοπίπερο
- Πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού ένα-ένα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Τα ψιλοκόβετε και μετά ανακατέυετε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το τριμμένο ροκφόρ και αλατίζετε. Ανακατεύετε καλά.
- Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ακόρδου, ανακατεύοντας το λάδι, με το ξύδι και το σκόρδο και αλατοπιεπρώνοντας το μείγμα.
- Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια σκορπίζοντας τες πάνω στο μαρούλι που έχετε ήδη βάλει σε ένα μεγάλο μπολ. Περίχυνετε με την βινεγκρέτ και ... τρώτε!
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...