ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ BARBEQUE - (ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΨΙΛΑ)

 

Υλικά:

  • Κόκκινο κρασί
  • Ξύδι
  • Μουστάρδα
  • Πολτός ντομάτας
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • Ζάχαρη
  • Σκόρδο (καθαρισμένες σκελίδες)

(όλα σε ίσες περίπου ποσότητες, και φτιάχνετε όσο θέλετε).

Εκτέλεση:

Πανεύκολη. Χώστε τα όλα στο μπλέντερ και δώστε τους να καταλάβουν μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη και κρεμώδη υφή.

Εφαρμογές:

Κατ'αρχήν, για ψητό κρέας στα κάρβουνα. Στην περίπτωση αυτή, καλή προετοιμασία είναι να βάλετε τα κομμάτια του ωμού κρέατος σε ένα μπώλ μαζί με τη σάλτσα, να ανακατέψετε καλά και να τα αφήσετε για καμιά ώρα έτσι πρίν τα ψήσετε (δηλ. να γίνουν μαρινάτα...)

Επίσης, ανακάλυψα ότι, λόγω της γλυκόξινης γεύσης της, αυτή η σάλτσα σας δίνει μια καλή βάση για γλυκόξινο χοιρινό (όχι το αυθεντικό κινέζικο, αλλα μια καλή προσομοίωση). Στην περίπτωση αυτή, κόβετε το χοιρινό σε κύβους, και το ρίχνετε σε ένα μπώλ να μαριναριστεί με δύο σφηνάκια βότκα (ναι, βότκα) και 2 αυγά χτυπημένα πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο σπορέλαιο, λίγη σάλτσα σόγιας και κάμποσο σουσάμι. Οταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το μαριναρισμένο χοιρινό, και όταν ροδίσει ρίχνετε στο τηγάνι την σάλτσα ΒΒQ και τα λαχανικά (π.χ. κρεμμύδι χοντροκομμένο, πράσινη πιπεριά, φέτες πιπερόριζας (τζίντζερ) και, για τους πιο τολμηρούς, ανανά) και ανακατεύετε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή noodles.

Τέλος, ένας φίλος μου είπε ότι είχε πολύ καλά αποτελέσματα όταν την χρησιμοποίησε σε μπακαλιάρο πλακί (αλειμμένη πάνω στο ψάρι πρίν μπεί το ταψί στο φούρνο).

Καλές μάσες!

Γιάννης


ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Harissa Sauce

Υλικά: 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (στρογγυλή, όχι Φλωρίνης) 1 κονσέρβα ντοματοπολτό μεσαίου μεγέθους (περίπου 300-400 γρ) 1 κόκκινο κρεμμύδι Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Βασιλικό (προαιρετικό) Λίγη ζάχαρη...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ