ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΓΙΑΚΙ
Υλικά:
- 1/3 κούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
- 2 κουταλιές κρασί ρυζιού (mirin
καλύτερα, που είναι πιο γλυκό, όχι σακέ -
sake) ή
αν δεν βρείτε τίποτα, ενναλακτικά σέρυ
- 2½ κουταλιές ξίδι
- 2 κουταλιές ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
- 1½ κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο
τζίντζερ (ή μία κουταλια και λιγότερο αν
είναι σε σκόνη)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Tα ανακατεύετε όλα σε κατσαρόλα να λιώσει η ζάχαρη και τη
κατεβάζετε από τη φωτιά όταν μείνει η σάλτσα σας σε ποσότητα
περίπου μισή κούπα.
- Tην αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...