ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΟΣ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ (TERIYAKI SAUCE)
Υλικά (για 1 κούπα σος):
- 1 φλυτζάνι σόγια σος
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 μικρό κομμάτι ρίζα τζίντζερ
(κοπανισμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
- 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 κουτ. σούπας σακέ ή σέρυ
- λίγο αλατάκι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο.
Σημείωση: Επειδή η συνταγή έχει μέσα σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ, η σάλτσα δεν κρατάει πάνω από 3-4 μέρες στο ψυγείο. Γι' αυτό και η ποσότητα που θα φτιάξετε να είναι μικρή, έτσι κι αλλιώς γίνεται εύκολα και γρήγορα. Όταν τη χρησιμοποιήσετε για να μαρινάρετε κρέας- κοτόπουλο, να αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα για αρκετή ώρα (2-3 ώρες).
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο.
Σημείωση: Επειδή η συνταγή έχει μέσα σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ, η σάλτσα δεν κρατάει πάνω από 3-4 μέρες στο ψυγείο. Γι' αυτό και η ποσότητα που θα φτιάξετε να είναι μικρή, έτσι κι αλλιώς γίνεται εύκολα και γρήγορα. Όταν τη χρησιμοποιήσετε για να μαρινάρετε κρέας- κοτόπουλο, να αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα για αρκετή ώρα (2-3 ώρες).
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...