ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΟΣ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ (TERIYAKI SAUCE)

 

Υλικά (για 1 κούπα σος):
  • 1 φλυτζάνι σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 μικρό κομμάτι ρίζα τζίντζερ (κοπανισμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας σακέ ή σέρυ
  • λίγο αλατάκι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο.

Σημείωση: Επειδή η συνταγή έχει μέσα σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ, η σάλτσα δεν κρατάει πάνω από 3-4 μέρες στο ψυγείο. Γι' αυτό και η ποσότητα που θα φτιάξετε να είναι μικρή, έτσι κι αλλιώς γίνεται εύκολα και γρήγορα. Όταν τη χρησιμοποιήσετε για να μαρινάρετε κρέας- κοτόπουλο, να αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα για αρκετή ώρα (2-3 ώρες).

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ