ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΟΣ
Υλικά:
- 2/3 φλιτζ. σόγια σος
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας σπόροι σουσαμιού (ψημένοι και αλεσμένοι)
- 2 κουτ. σούπας σημαμέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
- 2 κουτ. σούπας πράσινα κρεμμυδάκια (τεμαχισμένα)
- 3 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι κρέατος μέσα στη σάλτσα και απλώστε τα σε μια ρηχή πιατέλα. Περιχύστε τα με λίγη από τη σάλτσα.
- Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 4 ώρες πριν να το ψήσετε στη σχάρα/κάρβουνα
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...