Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Ένας πολύ απλός τρόπος για να απολαύσετε μια εξαιρετική λιχουδιά.
Αγοράζουμε 500 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και
κόκαλο.
Αλείφουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο με «Ροιάς Έμβαμμα». Τοποθετούμε τα μπουτάκια μέσα σε σακούλα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά για τα 500 γρ., αν βάλουμε περισσότερο κοτόπουλο θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο.
Το «Ροιάς Έμβαμμα» (Γκλάσο Ροδιού) είναι ένα έντονο συμπύκνωμα με γεμάτη γεύση φίνων Μεσογειακών υλικών, με παχύρρευστη υφή.
Αλείψτε το σε όλα τα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά στη σχάρα. Γκλασάρετε τα ψητά. Βράστε τα θαλασσινά προσθέτοντας κρασί η κάποιο χυμό για να κάνετε μία εξωτική σάλτσα. Χρησιμοποιείστε το σαν συνοδευτικό πάνω από χάμπουργκερ και μπριζόλες ή παϊδάκια αντί για κέτσαπ. Ρίξτε το πάνω σε σπαράγγια ή μπρόκολα για μια συναρπαστική γλυκόξινη γεύση.
Το Ροιάς Έμβαμμα μπορεί να το βρει κανείς σε καλά ντελικατέσεν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σίγουρα υπάρχει στην Αθήνα τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, τσεκαρισμένο.
Παναγιώτης Κουκουβίτης
Αλείφουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο με «Ροιάς Έμβαμμα». Τοποθετούμε τα μπουτάκια μέσα σε σακούλα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά για τα 500 γρ., αν βάλουμε περισσότερο κοτόπουλο θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο.
Το «Ροιάς Έμβαμμα» (Γκλάσο Ροδιού) είναι ένα έντονο συμπύκνωμα με γεμάτη γεύση φίνων Μεσογειακών υλικών, με παχύρρευστη υφή.
Αλείψτε το σε όλα τα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά στη σχάρα. Γκλασάρετε τα ψητά. Βράστε τα θαλασσινά προσθέτοντας κρασί η κάποιο χυμό για να κάνετε μία εξωτική σάλτσα. Χρησιμοποιείστε το σαν συνοδευτικό πάνω από χάμπουργκερ και μπριζόλες ή παϊδάκια αντί για κέτσαπ. Ρίξτε το πάνω σε σπαράγγια ή μπρόκολα για μια συναρπαστική γλυκόξινη γεύση.
Το Ροιάς Έμβαμμα μπορεί να το βρει κανείς σε καλά ντελικατέσεν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σίγουρα υπάρχει στην Αθήνα τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, τσεκαρισμένο.
Παναγιώτης Κουκουβίτης
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...