ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
DIP ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ
Υλικά:
- 1 τριγωνάκι ροκφόρ (100 γραμ.)
- 1 γιαούρτι total
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- κρέμα γάλακτος
Δυσκολία
μικρή
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το ροκφόρ με το πηρούνι
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε όσο σκόρδο θέλουμε και τέλος βάζουμε τόση κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...