ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ

 

Υλικά (σάλτσα γλυκόξινη):
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτάλι κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουτάλι σταφίδες Κορίνθου που τις μουλιάζουμε σε λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας λάδι έξτρα παρθένο
  • ½ κουτάλι μέλι
  • 1 κουταλάκι ξίδι από μήλο (μηλόξιδο)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Υλικά (σάλτσα με ελιές):
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτάλι ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1 κουτάλι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα από κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάλι ελιές Καλαμών χοντροκομμένες σε κομματάκια
  • 4 κουτάλια λάδι έξτρα παρθένο
Υλικά (σάλτσα λεμονιού με κρέμα):
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτάλι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι γούστερ σος
  • 3 κουταλιές λάδι έξτρα παρθένο
  • 1 κουτάλι χυμό φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ κουζίνας.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ