ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ
Υλικά (σάλτσα γλυκόξινη):
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτάλι κουκουνάρια
καβουρδισμένα
- 1 κουτάλι σταφίδες Κορίνθου που τις
μουλιάζουμε σε λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας λάδι έξτρα παρθένο
- ½ κουτάλι μέλι
- 1 κουταλάκι ξίδι από μήλο
(μηλόξιδο)
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Υλικά (σάλτσα με ελιές):
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ κουζίνας.
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτάλι ψιλοκομμένο μαϊντανός
- 1 κουτάλι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα από κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλι ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτάλι ελιές Καλαμών
χοντροκομμένες σε κομματάκια
- 4 κουτάλια λάδι έξτρα παρθένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτάλι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι γούστερ σος
- 3 κουταλιές λάδι έξτρα παρθένο
- 1 κουτάλι χυμό φρέσκου λεμονιού
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα σέικερ κουζίνας.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...