ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικά (για τη σαλάτα):
- 1 φλυτζάνι ρύζι παρμποιλ βρασμένο σε νερό και αλάτι
- 1 φλυτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι σιταροπούλα βρασμένη (γίνεται και κονσέρβα, στραγγίξτε την)
- κρεμμυδάκια φρέσκα (όσο θέλετε)
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετραγωνάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, ομοίως
- 1 πιπεριά κίτρινη, ομοίως
- 2 κονσέρβες τόνο άσπρο
- 1 σακκουλάκι γαρίδες
- 10 στικς καβούρι (έχει κόκκινο χρώμα εξωτερικά δεν ξέρω πως το λέτε εσείς εκεί)
Υλικά (για το ντρέσινγκ):
[Σημ. ChiefChef: Σου χαρίζουμε τη ζωή, με αντάλλαγμα περισσότερες συνταγές. Διάβασα και αυτό *το κατά τύχη μπήκα στη σελίδα σας*. Αλήθεια, με ποιό τρόπο βρίσκει κανείς το site (από φίλο; από μηχανή αναζήτησης; links άλλου site; αφιέρωμα σε έντυπα;) Όποιος θέλει ας μας διαφωτίσει σε σχόλιο]
- 6 κουταλιές μαγιονέζα (εγώ την λατρεύω έτσι βάζω περισσότερη)
- 6 κουταλιές σόγια
- 6 κουταλιές λεμόνι (και περισσότερο αν θέλετε)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- Βάλτε όλα τα υλικά αυτά σε ένα μπουκάλι και κτυπήστε όπως το φραπέ να δέσουν (ευκολία μας το μπουκάλι)
- Τα βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα πλαστικό δοχείο και περίχύνετε με το ντρέσινγκ.
- Βάζετε στο ψυγείο και όταν θα σερβίρετε (αν δεν την φάτε μόνοι σας στο μεταξύ) δοκιμάζετε και αναλόγως των γευσιολογικών σας συνηθειών διορθώνετε τη γεύση της.
[Σημ. ChiefChef: Σου χαρίζουμε τη ζωή, με αντάλλαγμα περισσότερες συνταγές. Διάβασα και αυτό *το κατά τύχη μπήκα στη σελίδα σας*. Αλήθεια, με ποιό τρόπο βρίσκει κανείς το site (από φίλο; από μηχανή αναζήτησης; links άλλου site; αφιέρωμα σε έντυπα;) Όποιος θέλει ας μας διαφωτίσει σε σχόλιο]
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...