ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΒΡΑΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Σάλτσα του Ανδρέα*
Υλικά:- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 αντζούγιες φιλέτο
- 1 κουτ. κάπαρη ολόκληρη
- λίγο τσίλι
- λίγο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, χωρίς να μαυρίσει και το βγάζουμε.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις αντζούγιες και τις λιώνουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε κάπαρη, πιπέρι και τσίλι και ανακατεύουμε.
- Ξαναρίχνουμε το σκόρδο και περιχύνουμε την ήδη βρασμένη σαλάτα.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...