ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΒΡΑΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

 

Σάλτσα του Ανδρέα*

Υλικά:
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 αντζούγιες φιλέτο
  • 1 κουτ. κάπαρη ολόκληρη
  • λίγο τσίλι
  • λίγο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, χωρίς να μαυρίσει και το βγάζουμε.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις αντζούγιες και τις λιώνουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε κάπαρη, πιπέρι και τσίλι και ανακατεύουμε.
  • Ξαναρίχνουμε το σκόρδο και περιχύνουμε την ήδη βρασμένη σαλάτα.
*Εγώ είμαι αυτός.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ