ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΡΕΤΟΝ (BRETONNE)
Υλικά:
- 3 κρεμμύδια
- 30 γραμ. βούτυρο
- μισό ποτήρι ζωμό από κύβο, κονσομέ
- μισό ποτήρι άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι σως μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες. Βάλτε τα σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, μην τα αφήσετε πολύ ώρα, βγάλτε τα πριν να ροδίσουν.
- Προσθέστε το ζωμό, την μπεσαμέλ και μετά το κρασί.
- Βράστε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε αργά και απαλά τη σάλτσα.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...