ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΡΕΤΟΝ

 

Υλικά:
  • 300 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. κρασί άσπρο ξηρό
  • 650 γραμ. ντομάτα κονκανσέ
  • αλάτι,πιπέρι
  • ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστούν τα υγρά μας.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και στο τέλος τα μπαχαρικά μας.
  • Τελευταία στιγμή προσθέτουμε και τον μαϊντανό μας.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ