ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΡΕΤΟΝ
Υλικά:
- 300 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100 γραμ. κρασί άσπρο ξηρό
- 650 γραμ. ντομάτα κονκανσέ
- αλάτι,πιπέρι
- ζάχαρη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστούν τα υγρά μας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και στο τέλος τα μπαχαρικά μας.
- Τελευταία στιγμή προσθέτουμε και τον μαϊντανό μας.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...