ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
DIP ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακκούλας.
  • 1 χορτόσουπα knorr
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε στο γιαούρτι τη σούπα κι αφήνετε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα ώστε να τραβήξουν τα χορταρικά την υγρασία του γιαουρτιού.

Είναι νόστιμο και για καροτάκια κομμένα μακρόστενα, αλλά και για αλμυρά διάφορα.

Τip στο dip:
  • Αν σας φανεί πηχτό, το αραιώνετε με λίγο νεράκι η γαλατάκι (να δεις που μου το κόλλησε το Μαμαλάκη).
  • Μπορείτε να κάνετε μόνο ένα γιαουρτάκι με μέρος της σούπας, αν το θέλετε για λίγους και για να μη σας μένει.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ