ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

Υλικά (για 1 1/2 κούπες):
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζ. (75 γραμ.) ψίχα ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο

    1 1/2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βάλτε τη μελιτζάνα σε ένα ταψάκι φούρνου και ψήστε τη σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε τη μελιτζάνα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο. Ξεφλουδίστε τη και τεμαχίστε τη σάρκα της.
  • Αναμείξτε τη σάρκα της μελιτζάνας με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ μέχρι να λιώσουν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ