ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά (για 1 1/2 κούπες):
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζ. (75 γραμ.) ψίχα ψωμιού
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 1/2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάλτε τη μελιτζάνα σε ένα ταψάκι φούρνου και ψήστε τη σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε τη μελιτζάνα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο. Ξεφλουδίστε τη και τεμαχίστε τη σάρκα της.
- Αναμείξτε τη σάρκα της μελιτζάνας με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ μέχρι να λιώσουν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...