ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΑΒΓΑ
Υλικά (για 4-5 άτομα):
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 5 αβγά
- τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας τριμμένο [Σημ. ChiefChef: Σε
προηγούμενη υποβολή του ίδιου άρθρου, προτεινόταν μυζήθρα]
- λάδι για το τηγάνι
- αλατάκι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αφού τις αφήσουμε περίπου
1 ώρα στο νερό τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε τόσο ώστε να
τρώγονται
- Αφού τις ετοιμάσουμε, σπάμε σε ένα μπόλ τα αβγά, τα χτυπάμε και
ρίχνουμε μέσα αρκετό (1 κούπα) τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Βουτάμε ένα-ένα τα τηγανημένα κομμάτια μελιτζάνας και από τις
δύο πλευρές και τα βάζουμε να ξανατηγανηθούν για 2 λεπτά περίπου,
ίσα-ίσα για να ψηθεί το αβγό (είπαμε ότι οι μελιτζάνες ήταν ήδη
έτοιμες).
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι και αφού τις βάλουμε σε ένα
απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το πολύ λάδι, είναι έτοιμες για
σερβίρισμα.
Καβουροσαλάτα (ορεκτική)
Για την καβουροσαλάτα θα χρειαστείτε: Υλικά 1 πακέτο σουρίμι 1 μέτριο κρεμμύδι 2 κουτ.σούπας μαϊντανό 3-4 αγγουράκια τουρσί 3 κουτ.σούπας μαγιονέζα Παρασκευή Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και...
Φρυγαδέλια
Υλικά: Συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο Μπόλια αρνίσια Αλάτι Πιπέρι Κανέλλα Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε το συκώτι το κόβουμε σε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε Κόβουμε...
Καπαροσαλάτα
Υλικά: 2 κουταλιές κάπαρη (τουρσί) στραγγισμένη 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό. Παίρνετε την ψίχα και τη στραγγίζετε. Στο μίνι μπλέντερ βάζετε την...