Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ.
- Κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σωτάρετε σε βούτυρο 10 λεπτά.Αναμειγνύετε τα μανιτάρια με τον πουρέ.
- Προσθέτετε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι. Ανακατεύετε.
- Πλάθετε τη ζύμη σε κροκέτες, βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι.
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...