ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Υλικά:
- ασπράδι αβγού
- τριμμένο τυρί (συνήθως χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι αλλά και με άλλα τυριά είχα καλά αποτελέσματα. Πειραματιστείτε…)
- Αλάτι – Πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αβγά σε μαρέγκα, όχι πάρα πολύ σφιχτή, και προσθέτουμε τριμμένο τυρί τόσο ώστε να γίνει σχετικά πυκνός χυλός.
- Αλατοπιπερώνουμε (λαμβάνοντας υπόψη το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που έχουμε αρχικά χρησιμοποιήσει).
- Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο το μείγμα και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Προσοχή: αφήνουμε χώρο μέσα στο τηγάνι διότι λόγω του ασπραδιού, οι κροκέτες διπλασιάζονται κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...