ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

 

Υλικά:
  • ασπράδι αβγού
  • τριμμένο τυρί (συνήθως χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι αλλά και με άλλα τυριά είχα καλά αποτελέσματα. Πειραματιστείτε…)
  • Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα αβγά σε μαρέγκα, όχι πάρα πολύ σφιχτή, και προσθέτουμε τριμμένο τυρί τόσο ώστε να γίνει σχετικά πυκνός χυλός.
  • Αλατοπιπερώνουμε (λαμβάνοντας υπόψη το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που έχουμε αρχικά χρησιμοποιήσει).
  • Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο το μείγμα και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
    Προσοχή: αφήνουμε χώρο μέσα στο τηγάνι διότι λόγω του ασπραδιού, οι κροκέτες διπλασιάζονται κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Σερβίρονται ζεστές, με ανάλογο αλκοόλ και καλή παρέα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ