ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

 

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα ζωμού κότας
  • 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν
  • 1/4 κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μαϊντανό και συνεχίστε το μαγείρεμα λίγο ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
That's it. Bon apetitit.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ