ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ

 

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια (ζητήστε απο το χασάπη σας να σας το κόψει)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος ή (για πιο ελαφριά γεύση) 1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα DIJON
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κρίκους
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους (προαιρετικό)
  • ελάχιστο λάδι για το σκεύος

Εκτέλεση:

    Η συνταγή αυτή γίνεται άψογη στο ειδικό σκεύος TEPANYAKI αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει - χρησιμοποιήστε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα.
  • Βάζετε το σκεύος να κάψει σε δυνατή φωτιά, έχοντάς το αλείψει με ελάχιστο λάδι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, της πιπεριάς και του καρότου σκεπάζοντας αμέσως.
  • Μετά απο 3 λεπτά κουνάτε το τηγάνι για να μη σας κολλήσουν ή χρησιμοποιείστε ξύλινη κουτάλα και τα γυρίζετε μια δυο φορές. Ξανασκεπάζετε και αφήνετε άλλα 3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κρασί, και μετά απο 10 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά- το σκεύος ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ.
  • Ελέγχετε πού και πού. Σε 15 λεπτά ρίχνετε το μείγμα κρέμας (ή γάλακτος) και μουστάρδας καθώς και λίγο αλάτι και ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρετε με χοντροκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή chive- τσάιβ (σχοινόπρασσο). Πάει πολύ με ρύζι άσπρο ή βρασμένες πατατούλες βουτύρου.

Σημείωση: Το σχοινόπρασο είναι ωραιότατο μυρωδικό που μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένο σε κουτάκι στο CAREFOUR ή να πάρετε σπόρους και να φυτέψετε σε γλάστρα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ