Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα):

Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό κιλό αρνί κομμένο σε κύβους χοντρούς.
Τα ανακτευετε ολα για 2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά, μετά χαμηλώνετε και ρίχνετε 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες με το ζουμί τους.
Με τη φωτιά στο ρελαντί προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο, λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο και κανα-δυο γαρύφαλα, και τα αφήνετε όλα μαζί να 'συμφιλιωθούν'. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε και κόβετε κάμποσες πατάτες (γύρω στο 1 κιλό), και όταν είναι έτοιμες ανακατευετε τα περιεχόμενα της κατσαρόλας και βάζετε τις πατάτες απο πάνω. Χωρίς να τα ανακατέψετε όλα μαζι, σκεπάζετε τις πατάτες με νερό και αφήνετε την κατσαρόλα να σιγοβράσει για 90-120 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
10 λεπτα πρίν το τέλος, ρίχνετε ενα φλυτζανάκι λάδι και το αφήνετε να σιγοβράσει κι αυτό.

Θέλει υπομονή αλλά αξίζει τον κόπο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, σερβίρετε με μαρουλοσαλάτα, αλλά κάντε την σωστά: Μαρούλι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μπόλικο ανηθο, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι!

Μην ξεχάσετε το κόκκινο κρασί. Προτείνω Domain Xatzhmihalis, αλλά με το μαλακό γιατί ψιλοβαράει...

Καλή όρεξη!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ