ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση:
Πρώτα κάνουμε το σπανακόριζο. Ύστερα παίρνουμε το αρνάκι, το βάζουμε στο ταψί έχοντας απλώσει αλουμινόχαρτο.
Μετά αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με λεμόνι και βάζουμε το αρνί. Το αρνί το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε μέσα του:
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας κανέλα
- 1/2 κασέρι σε κομμάτια
- λάδι
- 3 πατάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
αρνί, αρνάκι, φούρνο, φούρνος, σπανάκι, σπανακόριζο, σπανακόρυζο, λεμόνι, λεμόνια, αλουμινόχαρτο, πατάτες, σκόρδο, κασέρι, ρίγανη
Από έξω το αλείφουμε οπωσδήποτε με ρίγανη. Αν βάλετε λίγη, δε θα γίνει νόστιμο.
Το περιχύνετε με δύο λεμόνια τουλάχιστον.
Στο τέλος (και το καλύτερο), πάρτε λίγο αλουμινόχαρτο σε στυλ ποτηριού, βάλτε μέσα 10 κουταλιές της σούπας ξύδι και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο (το μυστικό της συνταγής).
Το αφήνετε για 2 ώρες στους 240 βαθμούς (με όλα αυτά τα υγρά δε θα αρπάξει το αρνί, μη σας ξεγελά το χρώμα και η γεύση), ούτε λεπτό παραπάνω.
Το περιχύνετε με δύο λεμόνια τουλάχιστον.
Στο τέλος (και το καλύτερο), πάρτε λίγο αλουμινόχαρτο σε στυλ ποτηριού, βάλτε μέσα 10 κουταλιές της σούπας ξύδι και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο (το μυστικό της συνταγής).
Το αφήνετε για 2 ώρες στους 240 βαθμούς (με όλα αυτά τα υγρά δε θα αρπάξει το αρνί, μη σας ξεγελά το χρώμα και η γεύση), ούτε λεπτό παραπάνω.
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...
Χόνδρος (Δαδιώτικος)
Εκτέλεση: Βάζετε σε κρύο νερό 3-4 ώρες (ή 1 ώρα σε χλιαρό νερό) σιτάρι (ποσότητα αναλόγως) σκληρό ψωμωμένο για να μαλακώσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε σακούλα χοντρή υφαντή,...