ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΧΟΝΔΡΟΣ (ΔΑΔΙΩΤΙΚΟΣ)
Εκτέλεση:
- Βάζετε σε κρύο νερό 3-4 ώρες (ή 1 ώρα σε χλιαρό νερό) σιτάρι (ποσότητα αναλόγως) σκληρό ψωμωμένο για να μαλακώσει.
- Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε σακούλα χοντρή υφαντή, δένετε καλά το άνοιγμα της σακούλας και το κοπανάτε σε ένα πεζούλι πέτρινο ρίχνοντας ζεστό νερό κατά διαστήματα πάνω στη σακούλα.
- Το κοπανάτε μέχρι να βγει η φλούδα, μετά τρίβετε τα χέρια σας στο λούκι μέσα ενός ενός κεραμιδιού, για να βγει καλά η φλούδα. Απλώστε το για λίγο σε ένα καθαρό πανί να στεγνώσει. Το ξανεμίζετε να πέσει η φλούδα, μετά το βάζετε σε μια κατσαρόλα και αλλάζετε νερό ώσπου να μη μείνει καμιά φλούδα.
- Το βάζετε στη φωτιά με νερό, ανακατεύετε συνέχεια γιατί κολλάει, προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
- Προς το τέλος, προσθέστε φύλλα δάφνης, άκοπη κανέλλα (για άρωμα) και λίγο αλάτι.
- Οταν βράσει καλά και γίνει σαν κρέμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το καίτε με λάδι.
- Το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με κανέλλα και ζάχαρη.
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...