ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ

 

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Υλικά: (για 6 άτομα)

  • 4 χοντρές μελιτζάνες
  • 6-7 πατάτες
  • 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα φέτα
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • λίγη ντομάτα πελτέ
  • μπεσαμέλ

    Εκτέλεση:
    • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σταυρωτά σε λωρίδες, αφήνοντας που και που λίγη φλούδα, τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 1 ώρα να στραγγίσουν.
    • Συγχρόνως τηγανίζουμε τις πατάτες, που έχουμε κόψει σε στρογγυλές φέτες και τις βγάζουμε σε σουρωτό ή αρκετό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.
    • Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε τη βάση με φρυγανιά.
    • Στρώνουμε τα υλικά βάζοντας μία στρώση πατάτες, μία μελιτζάνες, στη μέση κιμά (που έχουμε νωρίτερα καβουρδίσει με λάδι και μπαχαρικά) και τυριά και συνεχίζουμε.
    • Από πάνω προσθέτουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου. Για να μην αρπάξει η μπεσαμέλ μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    Μουσακάς

    ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

    ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

    Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

    ΛΑΧΑΝΙΚΑ

    Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (η επιστροφή)

    Σας γράφω για νa βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους... Διάβασα κάποια συνταγή για κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από κάποια κυρία Παναγιώτα. Αυτό που περιγράφει μόνο πιπεριές Φλωρίνης δεν θα μπορούσες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ