ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ

 

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια)
  • 200 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 αυγά
Υλικά για το χυλό
  • 1.5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. μπύρα
  • 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπωλ και τα χτυπάτε καλά.
  • Ανακατεύετε τα τυριά, το μαϊντανό και τα αυγά και γεμίζετε με τη γέμιση τους κολοκυθοανθούς. Στρίβετε τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τους ανθούς στο χυλό που έχετε ετοιμάσει και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  • Τους γυρίζετε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν. Οταν είναι έτοιμοι, τους βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρετε.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ