ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ
Υλικά (για 4 άτομα)
- 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια)
- 200 γραμ. φέτα τριμμένη
- 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 αυγά
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά για το χυλό
- 1.5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. μπύρα
- 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπωλ και τα χτυπάτε καλά.
- Ανακατεύετε τα τυριά, το μαϊντανό και τα αυγά και γεμίζετε με τη γέμιση τους κολοκυθοανθούς. Στρίβετε τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τους ανθούς στο χυλό που έχετε ετοιμάσει και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
- Τους γυρίζετε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν. Οταν είναι έτοιμοι, τους βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρετε.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...