ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά:
- 12 μεγάλες μελιτζάνες
- 3 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
- ψίχα ψωμιού
- 1/4 φλιτζ. τυρί
- σκόρδο
- κρεμμύδι
- αλεύρι
- λάδι για τηγάνισμα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίστε και βράστε τις μελιτζάνες. Πολτοποιήστε τες στο μίξερ.
- Προσθέστε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, το τυρί, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Προσθέστε λίγη ψίχα ψωμιού και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει το μείγμα πηχτό.
- Πλάστε το μείγμα στο σχήμα των κεφτέδων, αλευρώστε τους εξωτερικά και τηγανίστε τους σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι (να σκεπάζει τους κεφτέδες) για λίγα λεπτά και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...