ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΡΟΛΑΚΙΑ
Υλικά:
- 10 μελιτζάνες μακρόστενες
- 10 μπαστουνάκια τυρί (γραβιέρα η έμενταλ)
- δυόσμο
- 1 κουτί κονκασέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- λάδι για το τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο)
- 150 γραμ. τυρί τριμμένο (ότι έχετε επιλέξει για τη γέμιση)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ξανθύνουν.
- Τυλίγουμε σε κάθε μελιτζάνα από ένα μπαστουνάκι τυρί και τοποθετούμε σε πυρέξ μέχρι να γεμίσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας χωρίς να προσθέσουμε λάδι, με τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το δυόσμο (μόνο να πάρει μια βράση).
- Ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες, τη σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο (180-200C) για περίπου 40-50 λεπτά.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...