ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ (Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ)
Σας γράφω για νa βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους...
Διάβασα κάποια συνταγή για κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από κάποια κυρία Παναγιώτα.
Αυτό που περιγράφει μόνο πιπεριές Φλωρίνης δεν θα μπορούσες να τις πει κανείς .
Πρώτο τραγικό λάθος. Δεν τις βράζουμε τις πιπεριές, κυρία Παναγιώτα, αλλά τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον ξυλόφουρνο και, αν δεν διαθέτουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο στο διαμέρισμα που διαθέτουμε στην τσιμεντούπολη που ζούμε, τότε μπορούμε να τις ψήσουμε και στον ηλεκτρικό φούρνο που διαθέτει το κάθε νοικοκυριό.
- Τις ψήνουμε λοιπόν σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (πιθανόν να μαυρίσουν εξωτερικά και να δείχνουν σαν καμένες, αυτό όμως που έχει καεί είναι μόνο η φλούδα την οποία και αφαιρούμε όταν τις βγάλουμε μαλακωμένες και ψημένες πια από τον φούρνο).
- Καθαρίζουμε τις φλούδες και αφαιρούμε και το πάνω μέρος τις πιπεριάς, το κοτσάνι δηλαδή, μαζί και με όλους τους σπόρους, και κρατάμε μόνο το ψαχνό τις πιπεριάς.
- Τις τοποθετούμε σε κάποιο μπολ και προσθέτουμε: αλάτι, λάδι και ξύδι και σε καμμιά, μα σε καμμιά, περίπτωση δεν τις κάνουμε σκορδαλιά.
Προς θεού πιπεριές Φλωρίνης σκορδαλιά;
Που ξανακούσθηκε που το είδατε αυτό κυρία Παναγιώτα;
Γιατί όπου και αν το είδατε μόνο πιπεριές Φλωρίνης δεν ήταν.
Και κάτι ακόμη. Μετά από το ψήσιμο ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ. Είναι λάθος να τις βρέξουμε χάνουν όλη την νοστιμιά τους. Σκεφτείτε τώρα να τις βράσουμε κυρία Παναγιώτα όπως περιγράφετε εσείς!!
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...