ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ
Υλικά:
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 3 πορτοκαλί πιπεριές
- 3 κίτρινες πιπεριές
- 200 γρ φέτα
- 100 γρ έμενταλ
- 100 γρ γκούντα
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 2-3 αβγά
- πιπέρι
- βασιλικός
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Ζεματίζουμε τις πιπεριές σε βραστό νερό ώστε να μαλακώσουν (περίπου 5-10 λεπτά).
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά.
- Σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε τα τυριά τριμμένα και προσθέτουμε λιγο πιπέρι, το βασιλικό και τα αβγά με τα μανιτάρια.
- Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις πιπεριές και αφού τις έχουμε ανοίξει γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από μια κουταλιά γεμάτη της σούπας στην κάθε πιπεριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 C.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...