ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ
Μενού
- Πιπεριές γεμιστές Καζαμπλάνκα με εξωτικά φρούτα και σος κουκουναριού.
- Φιλέτο κροκόδειλου με σαμπάνια και λαχανικά
- Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα
- Σαμπάνια
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Πιπεριές γεμιστές "Καζαμπλάνκα
Είναι μια συνταγή από το περίφημο φιλμ ΚαζαμπλάνκαΥλικά (για τις πιπεριές):
- Δυο μεγάλες (μια μερίδα) η καθε μια πιπεριές πράσινες, τύπου "κέρατο"
- Λίγος κιμάς μοσχαρίσιος
- Ένα ροδάκινο
- Ένα μάγκο
- Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (αν δεν βρείτε μην χρησιμοποιήσετε τους σπόρους δεν έχει καμία σχέση η γεύση) ή αρκεστείτε σε μαϊντανό ή κουκουνάρια καβουρδισμένα χωρίς λίπος
- Για να καβουρδίσετε τον κιμά θα χρειαστείτε: κρεμμυδάκι, λαδάκι, πιπέρι, αλατάκι, λίγη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
- Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις χαράζουμε κατά μήκος, αδειάζουμε προσεκτικά τους σπόρους και τις ψήνουμε στο γκριλ να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σοτάρουμε τον κιμά με τον γνωστό τρόπο.
- Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια.
- Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λίπος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης: τον σωταρισμένο κιμά, τα ψιλοκομμένα φρούτα, ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή και μαϊντανό, τα κουκουνάρια. Δοκιμάζουμε σε αλάτι πιπέρι και διορθώνουμε αν χρειαστεί τη γεύση. (προσοχή! βάζουμε τόση ποσότητα όση χρειάζεται να γεμίσουν οι πιπεριές. Πιθανόν να χρειαστείτε το μισό από κάθε φρούτο. Το άλλο μισό το χρησιμοποιείτε στη φρουτοσαλάτα.)
- Πολύ προσεκτικά γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα , τις βάζουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γιαούρτι στραγγιστό
- Κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα στο μιξεράκι
- Λίγη κρέμα γάλακτος φυτική
- Αλατάκι
- Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε. Η σος αυτή δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή για να μπορέσετε να την ρίξετε πάνω από τις πιπεριές.
- Διατηρούμε τη σος στο ψυγείο.
Φιλέτο κροκόδειλου
Αυτή τό μενού το είχα φτιάξει όταν ζουσα στις Βρυξέλλες όπου στα super Markets υπήρχαν φιλέτα ουράς κροκόδειλου , τωρα ζω σε επαρχία, δεν ξέρω αν τα μεγάλα super markets της Αθήνας εχουν φέρει κροκόδειλοΥλικά (φιλέτα):
- 4 φιλετάκια κροκόδεικου
- σισαμέλαιο
- λίγη σαμπάνια
- λαχανικα κομμένα πολύ λεπτά ζυλιέν όπως στη κινέζικη κουζίνα : καρότο, σέλερι, το λευκό μέρος από πράσο κομμένο κατά μήκος και ότι άλο λαχανικό σας αρέσει αλλα να είναι πολύ "λεπτό" και διακριτικό, ολόκληρο κροκόδειλο συνοδεύει!
- Στο γουόκ μας ή σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο και σωτάρουμε τα φιλέτα, αλάτι, πιπέρι, σβύνουμε με σαμπάνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να βράσει με το ποτό. Σε 4-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι!
- Πλένουμε το γουόκ απο το ψάρι, ρίχνουμε πάλι σησαμέλαιο και σωτάρουμε πολύ ελαφρά τα λαχανικά μας, ρίχνουμε λίγο νεράκι ή και ζωμό λαχανικών. Σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμα.
Φρουτοσαλάτα
Υλικά και Εκτέλεση:- Κόβουμε σε κύβους ότι φρούτο μας αρέσει αλλά μην ξεχάσετε τις φράουλες που δίνουν και τη ρομαντική νότα...
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φρούτα, ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι, δοκιμάζουμε τη ζάχαρη, ραντίζουμε με ένα ποτό της αρεσκείας μας, το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα.
Σερβίρισμα
- Ολα πρέπει να είναι τέλεια. Το τραπεζομάνδηλο και οι πετσέτες να είναι οπωσδήποτε λινά , φροντίστε να κάνετε ένα όμορφο και σικ δίπλωμα στις πετσέτες.
- Διαλέξτε από τις προηγούμενες μέρες το χρώμα που θέλετε να δώσετε στο δείπνο σας (πχ λευκό κερί ή κόκκινο;).
- Τα μαχειροπηρουνα να είναι τα καλύτερα όσο για τα ποτήρια τουλάχιστον κρύσταλο (αν δεν υπάρχει μπακαρά!!).
- Χρησιμοποιούμε ένα μικρό τραπεζάκι στη βεράντα, μεταφέρουμε τις γλάτρες μας έτσι που να δημιουργήσουμε μια πράσινη γωνία, βάζουμε κεριά σε διάφορα σημεία στη βεράντα ή στο μπαλκόνι.
- Στρώνουμε το τραπέζι μας με το καλύτερο λινό μας τραπεζομάνδηλο, βάζουμε από ένα μεγάλο πιάτο στο κάθε σερβίτσιο πάνω στο οποίο θα σερβίρουμε τα πιάτα μας, απλώνουμε τα μαχαιροπήρουνα : για το πρώτο πιάτο, για το ψάρι, τη φρουτοσαλάτα.
- Ποτήρια: νερού, κρασιού λευκού, σαμπάνιας. Διαλέξτε και δυο όμορφα μεγάλα ποτήρια για τη φρουτοσαλάτα.
- Λίγο πριν κτυπήσει το κουδούνι και αφού το τραπέζι έχει στρωθεί, βάζουμε στα πιάτα το φαγητό. Σερβίρουμε τις πιπεριές και τις περιχύνουμε με στυλ με λιγη σος, τις τοποθετουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Βάζουμε στα ποτήρια τη φρουτοσαλάτα, τη γαρνίρουμε με λίγα φυλαράκια μέντας ή αν θέλετε κάτι πιο εξωτικό τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ, ανακατέψτε καλά!
- Σερβίρουμε σε όμορφα πιάτα τα φιλέτα, γαρνίρουμε όμορφα με τα
λαχανικά (πχ σε στυλ δεματάκι) και τα διατηρούμε ζεστά στο
φούρνο.
Προσοχή: ο φούρνος να είναι πολυ ελαφρά ζεστός να μην "ξυλιάσει" το ψάρι.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
Ολοκληρωμένη πρόταση για την καθαρή Δευτέρα
Τα κύρια υλικά που θα ψωνίσετε είναι: χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), καλαμαράκια κονσέρβας, ταραμάς, πατάτες, μελιτζάνες, φάβα, κολοκύθια και φυσικά μην ξεχάσετε λεμόνια. Το μενού είναι το εξής:...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
Ψαρονέφρι, Λαχανικά και Ντιπ Γιαουρτιού (Φαγοπότι Γενεθλίων στα γρήγορα)
Υλικά (για 6 ατομα) 1 κιλό ψαρονέφρι (2 κομμάτια) 2 πιπερíτσες τσίλι 3 σκελίδες σκόρδου (κομμένες σε φέτες) Λίγο σουσάμι 1 ποτήρι Visanto 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
Ρομαντικό δείπνο με φιλέτο κροκόδειλου
Μενού Πιπεριές γεμιστές Καζαμπλάνκα με εξωτικά φρούτα και σος κουκουναριού. Φιλέτο κροκόδειλου με σαμπάνια και λαχανικά Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα Σαμπάνια Πιπεριές γεμιστές "Καζαμπλάνκα Είναι μια...