ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά:
- 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση basmati)
- πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο τζίντζερ (φρέσκο καλύτερα αλλά και η σκόνη κάνει τη δουλειά)
- σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- λίγο ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια. Το τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε σάλτσα σόγιας, σάλτσα τεριγιάκι, αρκετή για να πάει παντού, και λίγη ζάχαρη. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρέας μαζί με την μαρινάτα του και το γυρίζουμε συχνά να τσιγαριστεί παντού. Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ (πολύ ωραία μυρωδιά!). Μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τις πιπεριές.
- Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι με ανάλογο νερό. Λίγο πριν γίνει (να κρατάει λίγο) το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο γουόκ μαζί με 2 (μικρές) κουταλιές κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή στο αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή), το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις κι είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...