ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
Υλικά (για τους κεφτέδες):
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο)
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- λίγο ελαιόλαδο για τη ζύμη, αρκετό για το τηγάνισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι στα όρια της αντοχής σας
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα παρακάτω υλικά:
Η κεντρική ιδέα: Οι πικάντικοι κεφτέδες δροσίζονται από τη σαλτσούλα δυόσμου και τη ντομάτα.
Σημείωση:Καλό είναι τα φυλλαράκια δυόσμου να τα ψιλοκόβουμε με το χέρι, είναι πιο αρωματικά (και για το χέρι και για το φαγητό).
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί(!) και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες μακρόστενους (σαν σουτζουκάκια).
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο, επιμένω). Τους αποσύρουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα παρακάτω υλικά:
- 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι αγελάδας
- 1 αγγούρι τριμμένο
- 2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Η κεντρική ιδέα: Οι πικάντικοι κεφτέδες δροσίζονται από τη σαλτσούλα δυόσμου και τη ντομάτα.
Σημείωση:Καλό είναι τα φυλλαράκια δυόσμου να τα ψιλοκόβουμε με το χέρι, είναι πιο αρωματικά (και για το χέρι και για το φαγητό).
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...