ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά
  • λιγότερο από μια φρατζόλα ψωμί (μουσκεμένο, μόνο την ψίχα)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. κίμινο
  • 2 αβγά
Για τη σάλτσα:
  • 1 ντοματάκι pummaro
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κίμινο
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα παραπάνω υλικά και τα πλάθετε σε σχήμα μακρόστενο. Τα τηγανίζετε και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε 2-3 σκελίδες σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίχνετε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν, μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ