ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα:
- Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά.
- Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον ατμό
- Mi cult: φυλάσσεται σε κονσέρβα στο ψυγείο και με την πάροδο του χρόνου γίνεται ακόμα καλύτερο.
Στην κονσέρβα:
- entier: 100% φουά γκρα, η καλύτερη ποιότητα
- foia gras: (χωρίς άλλη ένδειξη) κομμάτια από διαφορετικά φουά γκρα
- bloc: αμάγαλμα από διάφορα κομμάτια. Πιο κρεμώδες, ιδανικό για καναπεδάκια
- parfait: περιέχει γύρω στο 75% φουά γκρα
- pate: περιέχει γύρω στο 50% φουά γκρα
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...